Træterrasse - Salg af 1 kl. materialer til
Byg Selv Træterrasse:
At bygge en træterrasse kan være en smuk og funktionel tilføjelse til ethvert hjem. Her er nogle trin og tips, der kan hjælpe dig med at bygge en træterrasse:
Planlægning og design: Før du starter byggeriet, er det vigtigt at planlægge og designe din træterrasse. Du skal overveje, hvor stor terrassen skal være, hvilken retning den skal vende, og hvilken type træ du vil bruge.
Materialer: Vælg det rigtige træ til din terrasse. Det er vigtigt at vælge træ, der er modstandsdygtigt over for insekter, råd og vejrpåvirkninger.
Understøtning: Terrassen skal understøttes af solide bjælker og stolper. Sørg for, at de er solidt fastgjort til huset og støttet af jordanker.
Terrassedæk: Terrassebrædder skal fastgøres til strøerne med rustfrie skruer. Brug afstandsklodser for at sikre en ensartet afstand mellem brædderne.
Afslutning: Når terrassen er færdigbygget, kan den afsluttes med en træbeskyttelse eller en træolie. Dette vil beskytte træet mod vejrpåvirkninger og give det en smuk finish.
Vedligeholdelse: Regelmæssig vedligeholdelse og rengøring af træterrassen er vigtig for at bevare dens udseende og forlænge dens levetid. Dette kan omfatte rengøring, slibning og genbehandling med en træbeskyttelse.
- Går man med tanker om at bygge en ny terrasse eller renovere eksisterende træterrasse omkring sit hus, så følger her lidt billeder til inspiration. Mange af billederne er venligst indsendt af vore kunder.
- Altid en god ide at få et indblik i hvordan andre har bygget deres træterrasse.
- Mellem billeder kan læses lidt historisk om det at bygge terrasser – god fornøjelse…


Terrasse gennem tiderne – lidt historie (Fra Bolius web)
En træterrasse er et relativt nyt fænomen, som i Danmark stort set ikke fandtes før 1930.
Før 1930
For hundrede år siden og længere tilbage fandtes terrasser stort set ikke. Det nærmeste, man kom, var de brolagte gårdspladser på gårde på landet eller en hyggelig siddeplads på plænen i haven.
I byerne var det stort set kun de store klassiske villaer, der havde direkte adgang til have. Disse huse havde ofte en havedør fra en af opholdsstuerne ud til en slags afsats med en trappe, der gik videre ned til haven. Afsatsen og trappen blev hovedsagelig bygget for at få huset til at se større og mere pompøst ud og for at understrege husets symmetri.
Heller ikke murermestervillaerne havde oprindeligt terrasser. Man havde måske nok en god plads i græsset med læ for vinden, hvor havemøblerne stod. Men den eneste adgang til haven var som regel husets hoveddør.
Træerrasse gennem tiderne – lidt historie (Fra Bolius web) – forsat:
1930-1960
Først i 1930’erne, da funktionalismen kom til Danmark, blev det mere almindeligt med terrasser og havedøre. Funktionalismen brød med tidligere tiders arkitektur, hvor form og symmetri var vigtigst. De funktionalistiske huse, f.eks. funkishuse og bungalower, blev derimod indrettet, så de tog udgangspunkt i folks behov, og hvad huset skulle bruges til. Det betød, at mange huse fik terrasser, enten i stueplan, på 1. sal eller som tagterrasser. Og der var som regel direkte adgang til terrassen via en havedør. Terrassen var ikke længere kun til pynt, men blev bl.a. brugt til soldyrkning.
Se mere her om havemøbler i miljørigtigt robinie træ der matcher træterrasse


Terrasser gennem tiderne – lidt historie (Fra Bolius web) – forsat:
1960-1970’erne
I parcelhuse fra 1960’erne og 1970’erne er der normalt en eller flere havedøre fra stuen direkte ud på en sydvendt terrasse. Haverne var omgivet af ligusterhække og stedsegrønne træer og buske, så man kunne sidde ugeneret og nyde livet i fred og ro på terrassen, måske i læ af en bambus.


Har du spørgsmål? Send en e-mail til Oksana: ok@skovTrup.dk
